Denne lækre druesort fra det nordlige Rhône har fået succes verden over. Både vinavlere og vinelskere viser stigende begejstring overfor dens komplekse aromaer af viol, sorte kirsebær, lakrids og krydderier. Den har tilmed en fyldighed, kraft og en fin mængde tanniner. Internationalt er den især blevet kendt i Australien, som laver nogle fremragende Shiraz-vine. Ligeledes findes der udsøgte californiske Syrahs.
Og en gang for alle - Syrah og Shiraz er én og samme drue, blot fra forskellige lande, i Frankrig kaldes den for Syrah og i Australien for Shiraz druen.
Shiraz er en af de druer man kan finde data om længst tilbage i tiden. Man mener at druen stammer fra den Iranske provins Shiraz. Korstogsridderne tog den med på deres togter, og på den måde så landet i blandt andet Rhone distriktet. Hvorfra den så er blevet spredt ud i hele det syd franske område.
Shiraz var kendt som arbejdsdruen i Australien, hvor den blevet indført i allerførste kolonidage. Mellem 1. og 2. verdenskrig manglede man hvidvin, og så måtte Shiraz druen lægge saft til hvide dråber.
Den ses tit blandet sammen med Cabernet Sauvignon, da det var den eneste drue man i 70′erne og 80′erne kunne sælge internationalt. Men det er også en fremragende drue på egen hånd.
Den røde drue Shiraz/Syrah er god til at give fylde og mørk farve i vinen. Det kan på egen hånd lave en både kraftig, men også blød vin.
Shiraz druen giver vinen en stor frugt og stærk peber smag. Garvesyren bliver typisk overdøvet af dette.